Hugo Åbergs memorial

hugo-abergs-memorialHugo Åbergs Memorial är ett travlopp som enbart inkluderar varmblod. Detta är ett lopp där man använder sig av sprinterstart och det är totalt 1609 meter långt. Det utspelar sig på Jägersro och man använder sig av autostart. Första gången detta lopp utspelade sig var 1970 och därefter har det upprepat sig sista helgen i juli varje år. Loppet firar alltså 47 år 2017 och det finns en hel del spännande historia för den som vill läsa in sig på detta lopp.

Hugo Åberg själv var en byggmästare och detta lopp körs till minne av honom, han var en väldigt stor profil inom travsporten i Jägersros. Han bidrog mycket till Jägersros utbyggnad och det är även därför han varit väldigt viktig för travsporten. Förstapriset inom detta lopp har sedan 1999 varit en miljon svenska kronor. Detta handlar givetvis om hur mycket kusken med hästen eller ägare kan vinna. När det kommer till att betta på trav så kan du vinna mycket mer eller mycket mindre på detta lopp beroende på hur du väljer att satsa.

Det är nämligen det som är så otroligt spännande med trav; ju mer du läser in dig på ett lopp och de hästar som ska delta desto större chans har du faktiskt att vinna. Givetvis kan du satsa på låga odds och hoppas på att det kommer att ge dig utdelning. Många väljer att endast satsa på låga lopp och på så sätt vinna pengar i längden, även om man kanske inte vinner så mycket. Andra läser in sig lite mer och gör därmed riktigt stora pengar på just trav. Du kan vara en av dem

Det går även att köpa färdiga rader till detta lopp liksom det går att köpa det till alla andra, men man ska ha riktig tur om man vinner en miljon på dessa.