Intressanta tricks du kan lära din häst

Din häst kan vara så många olika saker – en vän, ett husdjur, en arbetskompis eller en lekkamrat. Se till att ha kul med din häst, och fastna inte i att låta hästens utveckling stå kvar på samma ställe år ut och år in, utan lär din häst nya tricks då och då, det kommer förbättra både er relation och hästens vardagsliv. Vi har hittat lite roliga, och intressanta, tricks du kan lära din häst. De här är perfekta för dig som vill komma igång lite lätt med tricksen, inte för den som redan har några ess i rockärmen.

Vidrörning

Det här är det mest basala av tricken, men det är en viktig del i att låsa upp hästens förmåga att lära sig nya saker och ta till sig dina instruktioner. Det du behöver göra är helt enkelt att lära hästen röra vid föremål du håller fram eller leder hästen till, helst med mulen. Det här kommer att leda till att de lite svårare tricksen kommer att gå snabbare att lära in, och utvecklingen kommer att kännas naturlig.

Upp med benet

Det här är ett bra trick för den som inte längre vill böja sig ner för att få upp hästens hov. Genom att träna upp din häst till att lyfta på benet när du pekar på det kommer du att få lättare att gå vidare till mer avancerade trick – och spara lite på din rygg när det kommer till att kratsa hovarna.

Ner med huvudet

Det här är ett bra trick för dig som har en lite orolig häst, eftersom det hjälper hen att bli lugnare och mer medgörlig. Det är ett ganska enkelt trick, men kan hjälpa till med att få igång lydnaden och lärlusten hos hästen. Det här är ett trick man kan kombinera med andra för att få hästen att göra lite mer avancerade rörelser.

Stå still

Att få en häst att stå still helt utan tyglar eller grimma kan vara en utmaning. Det här är ett bra trick för den som vill få hästen att stå still antingen bara för att träna upp lydnad och relationen mellan dig själv och hästen, eller för dig som vill kunna få lite bättre kontroll på din häst – utan att behöva använda något annat än din röst. Perfekt också när det kommer till utfodring – att kunna ha en häst som står still i spiltan tills du har fyllt på maten är guld värt, och kommer göra vardagen så mycket smidigare.