Sundsvall Open Trot

sundsvall-open-trotSundsvall Open Trot är en travfest som beskrivs som ett av Europas största travarrangemang. Det arrangeras en gång varje år och utspelar sig i Bergsåker som ligger en liten bit från Sundsvall i samma område som man brukar hålla Selångers marknad. Bergsåkerbanan är en av de fyra elitbanor som finns i landet. Detta arrangemang är i särklass störst i Västernorrland och drar människor inte bara från hela Sverige utan även från hela världen. Kuskar och hästar reser långväga för att delta i detta arrangemang och biljetterna blir utsålda långt i förväg.

Om man befinner sig i Sundsvall under denna tidpunkt kan man resa gratis med Travbussen från stan till Bergsåker och det är även det smidigaste sättet för den som vill ta sig dit. Givetvis finns möjlighet att ta taxi och även andra typer av bussar som går regelbundet, men denna extralinje har satts in speciellt för att det ska fungera med den övriga lokaltrafiken under Sundsvall Open Trot.

Om du planerar att resa till Sundsvall för att gå på detta arrangemang blir du även erbjuden förmånligt boende till bra priser på till exempel Södra berget. Vid denna travfest finns bland annat öltält tillgängliga under detta arrangemang där man kan köpa wokade nudlar med kyckling och grönsaker. Det finns även hoppborgar för barnen, en travrestaurang och mycket mer för att roa besökarna mellan travloppen. För att få ut det mesta av detta arrangemang gäller det att du är påläst om de hästar som ska delta i arrangemanget. Givetvis går det många olika lopp och v75 sänds även direkt på TV om du inte vill trängas i Bergsåker. Det är dock en alldeles speciell känsla att vara på plats och du kommer sannolikt att tycka om det. Speciellt om du lämnar platsen med en betydligt större kassa än du kom med.